Verkleinen
Kunststoffen

Bomiltech Recycling Systems
Hoe gesegmenteerder de afvalstroom, hoe specialistischer ook de verkleiningsapparatuur. Steeds vaker wordt een shredder speciaal ontworpen voor één soort afval. Bekend waren al shredders voor papier en kunststoffen. Nieuwer zijn die voor tapijten, banden en gevaarlijk afval. Ook de markten voor shredders verschuiven. In toenemende mate worden ze bijvoorbeeld gebruikt voor het verkleinen van afval dat verbrand gaat worden.
Stacks Image 5838
Onze verkleiners worden sinds jaren in alle industriële bedrijven voor de economische verwerking van houtafval en vele andere materialen ingezet. De machines kenmerken zich door een robuuste techniek en daardoor een betrouwbaar bedrijf. De verkleiners worden optimaal voor de specifieke opgave van de klant ontworpen en gebouwd.

De verkleiners werken geluid- en stofarm. Het te verkleinen materiaal wordt in een grote trechter toegevoerd. Door middel van een hydraulische schuif wordt het materiaal tegen de snijd rotor gedrukt. De verkleining van het materiaal vindt plaats tussen de messenrotor en het vaststaande tegenmes.


WLK 1-assige Houtbreker

Stacks Image 5849
De grote modellen van de serie WLK zijn voor hoge stroomsnelheid
ontworpen en geschikt voor verwerking van bijna alle plastics. De machines verkleinen gemakkelijk buizen en auto-onderdelen, spuitgietmaterialen zoals PET-flessen, PE/PP flessen, vaten, emmers of papier, karton en lichte metalen.
Verschillende uitvoeringen en uitrustingsniveaus maken van deze shredder de optimale breker voor bijna elke toepassing.
De WLK Shredder kan via een transportband of handmatig worden gevoed. Ze zijn ook ideaal als een pre Shredder inzetbaar.

Bijzondere eigenschappen:
gepatenteerde V-rotor voor een optimale, uniforme snijgeometrie
• hydraulische, horizontale aandrukinrichting RAM, afhankelijk van de belasting
• draaibare zeefmand voor snelle toegang tot de rotor en zeefwissel
Stacks Image 5795
Meer informatie? Bel ons!
026 321 88 50


WLK Jumbo en Super Jumbo

Stacks Image 5851
De WLK Jumbo en Super Jumbo reeks shredders zijn ontworpen voor extreme taken. Deze machine stelt momenteel de norm op het gebied van stabiliteit, functionaliteit en doorvoer prestaties. Klantgerichte oplossingen voor vrijwel alle toepassingen garanderen een grote verscheidenheid van verschillende maten en opties.
Efficiënte functies in combinatie met praktijkgerichte technische innovaties zorgen voor een hoge doorvoer prestatie. Door het uiterst robuuste ontwerp biedt de WLK Super Jumbo-serie bijna onbeperkte mogelijkheden voor het verkleinen van recyclerbare materialen. Er zijn meer dan 80 verschillende toepassingsmogelijkheden beschikbaar. Deze zijn in veel gevallen later toe te voegen.

Bijzondere eigenschappen:
uiterst grote rotordiameter
hoge economische efficiëntie
exact snijgeometrie
hydraulische draaibare zeefmand
Stacks Image 5823
Meer informatie? Bel ons!
026 321 88 50


WSM Granulator

Stacks Image 5853
De WSM shredder is geschikt voor het verkleinen van verschillende kunststoffen tot een maalgoed van hoge kwaliteit. Spuitgietmaterialen zoals PET flessen, PE/PP flessen, blikken of emmers worden eenvoudig verwerkt. Afhankelijk van de versie, is zelfs het verkleinen van resistente materialen zoals dikwandige buizen mogelijk. WSM verkleiners kunnen als een stand-alone oplossing gebruikt worden, zowel als voor het naverkleinen. Door de verschillende afmetingen en uitrustingsniveaus is een nauwkeurige aanpassing mogelijk aan uw individuele behoeften.

Bijzondere eigenschappen:
zeer effectieve V-snij-technologie met dubbele schuine snede
grote vultrechter voor handmatige- of transportbandinvoer
eenvoudige aanpassing van de messen buiten de machine
stof afdichtingen bij de rotor
Meer informatie? Bel ons!
026 321 88 50


ZMK 4-assige Shredder

Stacks Image 5855
Deze 4-assige shredders worden veel ingezet om het volume te verlagen. De doorvoersnelheden liggen tussen 300 kg/h en 2.000 kg/h afhankelijk van de samenstelling. Door de extreem lage snelheid van ongeveer 25 rpm is de blootstelling aan lawaai slechts 76 DB(a). De machines zijn uitgerust met een automatische overbelastingsbeveiliging en een terugloop mogelijkheid.
Het materiaal wordt in de trechter direct op de messen gestort. De trechter wordt specifiek voor de betreffende klant vervaardigd. Het materiaal wordt krachtig door de tanden opgepakt en verkleind en door het onder het snijgereedschap aangebracht zeef uitgestort.

Bijzondere eigenschappen:
snijeenheid met 2 (of 4) snijschachten en 2 ruimte golven
• dubbele aandrijving met 2 elektromotoren
• bij overbelasting; automatische terugloop
• extra na-breeksysteem om langer granulaat te voorkomen
• 4 zeven voor een snellere uitloop
• diverse opties mogelijk
Stacks Image 5857
Meer informatie? Bel ons!
026 321 88 50

Shreddermessen

Shredddermessen ten bate van de recycling industrie:
Voor recycling van o.a.: Hout, kunststof, rubber, glas, enz enz. hebben wij de juiste vervang-messen voor u.
Shreddermessen

Gebruikte machines

Bomiltech recycling systems heeft ook een groot aantal gebruikte machines. Deze geheel gereviceerde machines kunnen voor een concurrerende prijs worden geplaatst.